Célja: Sajátélmény típusú tréning segítségével megismerni az élménypedagógiai módszer használatában rejlő lehetőségeket.

Periódus: november 6-8.
Helyszín: Szováta
Célcsoport: idegen nyelvet oktató tanárok
Hozzájárulás: 120 RON

Leírás: A projekt alapötlete az élménypedagógia interdiszciplináris összekapcsolása a modern idegennyelv tanítással.
A tanfolyamon való részvétel hozzásegíti a résztvevőket az idegennyelv tanítási módszerének és az élménypedagógia módszerének az összekapcsolásához. Ahhoz, hogy egy idegennyelv tanítása, megtanulása hatékonyabb, izgalmasabb, szórakoztatóbb legyen szükség van valami új, érdekes módszerre. Az élménypedagógiában a tanulók elhagyják a megszokott tanulási környezetüket, olyan tevékenységeken vesznek részt, mint kalandjátékok, természetes anyagokból műalkotást készítenek, tájékozódási feladatot oldanak meg, átkelnek egy patak fölött, vagy akár magaskötélkertben tevékenykednek. Ezeket a mószereket és tevékenységeket használjuk fel az idegennyelv tanulás érdekében. A tevékenységeket úgy építjük fel, hogy a résztvevők részéről kommunikáció, együttműkődési hajlamra, kreatívitásra, csapatszellemre, kezdeményezőkészégre és feladatmegoldásra van szükség. Érzések kerülnek a felszínre és minden érzékünket igénybe veszi a tevékenység.
A tanulók a kommunikáció által küzdik le az akadályokat. A csapatban együtt kell működniük, az idegennyelv tudásukat a megoldás érdekében aktivizálnuk kell, szavakat, kifejezéseket, nyelvtani struktúrákat kell feleleveníteniük vagy megtanulniuk és célorientáltan használniuk. 

A program az Ifjúsági és Sport Minisztérium támogatásával valósul meg 

Bővebb információ:
Program koordinátor: Vajda Kinga
Tel: +40-748-310192 vagy +40-265-250939
E-mail: kinga@outwardbound. ro
Web:
www.outwardbound. ro