Elliot Aronson, a Társas lény, a Rábeszélőgép és a Történtek hibák c. kötetek szerzője október elején Magyarországra látogat, tervezett budapesti programja az alábbiakban látható:   

Időpont: október 6. keddTolerancianap
a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet, Oktatási és Fejlesztő Intézet, Ab Ovo Kiadó közös szervezésében
Helyszín:          Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala – Díszterem - Budapest V., Városház utca 9–11.
Vendég:           Elliot Aronson és Carol Tavris szociálpszichológusok (USA) 

11.00 – 13.00  A mozaikmódszer próbája (A Columbine után c. könyv írja le)Kerekasztal-beszélgetés az együttműködésre nevelés lehetőségeiről A módszert kipróbált pedagógusok beszámolója a mozaikmódszer hatásosságáról. Eredmények és új kérdések. Elliot Aronson válasza és javaslatai a felvetett problémák kapcsánBeszélgetés a közönséggel. Közös kísérlet egy magyarországi helyzetre adaptált megoldási stratégia kidolgozására 

Résztvevők: Elliot Aronson és Carol Tavris szociálpszichológusok (USA)
pedagógusok: Kivovics Ágnes (Fazekas Mihály Gyakorlóiskola, Bp. /általános iskola), Erdélyi Eszter (Deák Ferenc Gimnázium, Szeged /középiskola), Raduly István (PTE Romológia és Nevelésszociológia Tanszék /tanárképzés)
diákok: Balogh Veronika és Molnár Dániel 
Közben: Az AbOvo Kiadó kedvezményes könyvvására, dedikálássalA. R. Pratkanis - E. Aronson: A rábeszélőgép E. Aronson – C. Tavris: Történtek hibák (de nem én tehetek róluk) – Az önigazolás lélektana E. Aronson: Columbine után – Az iskolai erőszak szociálpszichológiája A rendezvény sajtónyilvános, munkanyelve magyar és angol, szinkrontolmácsolást biztosítunk. A Tolerancianapon való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. A díszterem korlátozott számú férőhellyel rendelkezik, a jelentkezések elfogadása a regisztrációs lapok beérkezésének sorrendjében történik, mely letölthető a www.fppti.hu honlapokról, és visszaküldendő az aronson.tolerencianap@ofi.hu e-mail címre!(A workshopra külön jelentkezés szükséges, e-mail: kozak.zsuzsanna@fppti.hu)  

Időpont: október 8. 10-12 óra
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Székházának Nagyterme (1051 Budapest, Roosevelt tér 9.)
Meghívó fél: MTA Pszichológiai Intézet, Ab Ovo Kiadó, Akadémiai Kiadó

Téma: Az AB OVO és az Akadémiai Kiadó legújabb kötetei: Elliot Aronson–Carol Tavris: Történtek hibák (de nem én tehetek róluk). Az önigazolás lélektana (2009) Elliot Aronson: Columbine után. Az iskolai erőszak szociálpszichológiája (2009) Elliot Aronson: A társas lény új kiadása (2008)

A szerzőket Pléh Csaba akadémikus, egyetemi tanár mutatja be, majd beszélgetés következik Elliot Aronsonnal szociálpszichológiai munkásságáról.

Az angol nyelvű beszélgetés résztvevői: Csepeli György egyetemi tanár, az MTA doktora, Erős Ferenc egyetemi tanár, az MTA doktora, Carol Tavris szociálpszichológus (USA)

Sajtótájékoztatót tart 11 óra 15-kor Elliot Aronson és Carol Tavris az MTA Székház Krúdy-termében. A sajtó munkatársai itt vehetik át a recenziós példányokat. Tolmácsot biztosítunk. 

Időpont: október 9., péntek, 15 óra
Találkozó és beszélgetés Elliot Aronsonnal és Carol Tavrisszal
Helyszín: ELTE Pszichológiai Intézet, Budapest VI., Izabella utca 46., 216. terem.
Meghívó fél: Magyar Pszichológiai Társaság Szociálpszichológiai Szekciója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete és az Ab Ovo Kiadó
Moderátor: Kovács Mónika, az MPT Szociálpszichológiai Szekciójának elnöke
Munkanyelv: angol