Konferenciát rendez az OKM az Európai Bizottság támogatásával Kreativitás és innováció az egész életen át tartó tanulás folyamatában címmel Budapesten.  

A Kreativitás és innováció európai évének kiemelt eseménye az a budapesti konferencia, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Európai Bizottság támogatásával szervez 2009. április 28-án a Tempus Közalapítvány. A Kreativitás és innováció az egész életen át tartó tanulás folyamatában című rendezvény célja, hogy felmérje, hogyan járul hozzá az Egész életen át tartó tanulás program a kreativitás és innováció fejlesztéséhez az oktatásban. A konferencián szó lesz a művészeti oktatás jelentőségéről, az önkifejezés kreatív formáiról, a kulturális sokszínűség lehetőségeinek kiaknázásáról, valamint a természettudományok és műszaki tudományok az innovatív gondolkodást fejlesztő szerepéről.

A rendezvényen adják át a Nemzeti Együttműködési Kultúráért Nívódíjakat, amelyekkel a legkiválóbb, legszínvonalasabb oktatási projekteket díjazzák. A konferenciát Loboda Zoltán, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezetője nyitja meg. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

Bővebb információ:
Tempus Közalapítvány
Web:
www.tpf.hu/pages/event/index.php?page_id=411 , vagy www.kreativitas2009.tka.hu/90-23750.php

(forrás: KultúrPont)