Pályázatot hirdet az Európai Unió és az USA az ATLANTIS-program keretében felsőoktatási, szakoktatási és szakképzési intézmények transzatlanti kapcsolatainak támogatására. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között létesített Actions for Transatlantic Links and Academic Networks in Training and Integrated Studies (Programok a transzatlanti kapcsolatokért és a felsőoktatási hálózatokért a képzés és az integrált tanulmányok területén, ATLANTIS) program keretében EACEA/34/2008 számmal pályázatot ír ki az Európai Bizottság felsőoktatási, szakoktatási és szakképzési intézmények támogatására.

A támogatás célja az Európai Közösség és az Amerikai Egyesült Államok népei közötti kölcsönös megértés elősegítése, valamint a humán erőforrás minőségének javítása. Pályázni a következő, 2009. szeptember 1. és december 31. között beinduló tevékenységekkel lehet:
- transzatlanti fokozatra irányuló konzorciumi projektekkel;
- a kiváló teljesítményt támogató mobilitási projektekkel;
- szakpolitikai célú kezdeményezésekkel.

A támogatást felsőoktatási, szakoktatási és szakképzési intézmények, a szakpolitikai célú tevékenységek esetében pedig akkreditációs ügynökségek, oktatási intézmények vagy szervezetek, magánvállalkozások, ipari és üzleti csoportok, civil szervezetek, kutatóintézetek és szakmai testületek igényelhetik. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg hozzávetőlegesen 5 millió euró.

Pályázati határidő: 2009. március 23. 

Bővebb információ:
Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA); Avenue du Bourget 1, B-1140 Brussels, Belgium
Web: ec.europa.eu/education/programmes/eu-usa/index_en.html 

(forrás: KultúrPont)