Az Európai Unióval szomszédos országok felsőoktatásának modernizációját jelölte meg az Európai Bizottság a Tempus program újabb szakaszának. (forrás: KultúrPont)

Nyugat-Balkán, Kelet-Európa, Közép-Ázsia, Észak-Afrika és a Közel-kelet 28 országának felsőoktatási modernizációját jelölte meg az Európai Bizottság a Tempus program negyedik szakaszaként a 2008. május 7-én és 8-án Kairóban megrendezett konferencián. A rendezvényen a Tempus program tapasztalatait vizsgálták meg egészen 1990-től kezdve. A konferencia emellett lehetőséget kínált a 27 EU tagállamból és a 28 Tempus partnerországból érkező akadémikusok, szakértők és tanulók közötti párbeszéd megvalósulására.
“A Tempus program megújítja a felsőoktatás modernizációjának népszerűsítését a partnerországokban, és megerősíti a felsőoktatás minőségét és fontosságát” - nyilatkozta Ján Figel’, az oktatásért, képzésért, kultúráért és többnyelvűségért felelős európai biztos a rendezvény előestjén.

A Bizottság a Tempus programmal lehetőséget teremtett a kreatív együttműködésre a felsőoktatás területén az EU-tagállamok, és az EU-val szomszédos országok között. 1990 óta 6500 projektet valósítottak meg, mintegy 2000 egyetem részvételével.

lásd: ec.europa.eu/education/programmes/tempus/events_en.html