Immár 19. tanévébe jutott az Erdélyi Közéleti Diák- és Ifjúsági Akadémia, amelynek 4. hétvégéjére Kolozsváron került sor a Lucy Star Hotelben és a kerekbomdi Kultúrotthonban.

A tartalmas hétvége során a résztvevők előbb egy sülyedő yachtról menekültek, ahol a képviselők heves vitába kezdtek a horgászfelszerelés felettébb szükséges voltáról, miközben a csokiról könnyedén mondtak le. Az érdekek képviseletének szimulálását követte az ide kapcsolódó beszélgetés, melynek power pointos vázlata itt találhat: Diáktanács és érdekképviselet.

Az iskolai házirendek, belső rendszabályzatok elemzésével folytatódott a hétvége szombaton, melynek alapját az újonnan elfogadott román Oktatási törvény alkotta. Diákjog.

A tárgyalástechnika fejezetnél ingatlanbizniszbe kezdtek a résztvevők, mely során kiderült, hogy ki az, aki valódi spekulánsként vagy éppen a közös megegyezés reményében tárgyal. Végezetül az egyes tárgyalási stratégiák átgondolására kerítettünk időt: Tárgyalástechnika

Bár a szálláshelyen első éjszaka némi hajnali gitárjátékkal sikerült eltávolítani minden vendégek, alapvetően pincér-technikából is kiváló képzést kapott a társaság, hiszen az étterem pincére nemcsak, hogy végig egyedül szolgálta fel a reggelit, ebédet, vacsorát (vasárnap ebédnél még egy további 20 fős csoportra is odafigyelve), de mindenféle jelzésünkre pozitívan reagált.