az

 Országgyűlés

Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottsága

és

az Ökotárs Alapítvány,
az Európai Nonprofit Jogi Központ,
a Polgár-Társ Alapítvány (Csíkszereda)

 szívélyesen meghívja Önt és érdeklődő kollégáit nemzetközi konferenciájára:

Állam-civil Kapcsolatok: Mire jó és miért probléma a civil szervezetek támogatása?

Az esemény előadói közép-európai áttekintést adnak a közvetett és közvetlen állami-civil kapcsolatok főbb formáiról, elsősorban a közhasznúság rendszeréről és az állami támogatások szabályozásáról, támaszkodva a témában a közelmúltban elkészült hazai elemzésekre és az ebből fakadó ajánlásokra, valamint összehasonlítják ezeket a szomszédos országokban zajló hasonló folyamatokkal és aktuális trendekkel. Emellett szó lesz a hazai nonprofit joganyag jelenleg zajló felülvizsgálatáról és tervezett reformjáról. Mindezeket parlamenti képviselők, a kormányzat képviselői valamint hazai és külföldi nonprofit szakemberek mutatják be és vitatják meg a hallgatósággal.

Helyszín és időpont:
2010. November 25. 9.00 – 17.00 óra
Képviselői Irodaház (Budapest, Széchenyi rkp. 17, VII. emelet)

Az eseményen szeretettel látjuk a civil szektor, a kormányzat és a média képviselőit is.

A rendezvény programja és a jelentkezési lap mellékelve található. Részvételi szándékát kérjük a regisztrációs lap kitöltésével jelezze legkésőbb November 15-ig!

A részvétel ingyenes – a vidékről érkezők számára igény esetén útiköltségtérítést biztosítunk, amit az Európai Bizottság “Európa a Polgárokért” programjának támogatása tesz lehetővé. 

Program és jelentkezési lap csatolva

Konferencia_prg_HU.doc