Játszótérből játszóházba… 

Szombaton szakadó esőre ébredtünk, úgyhogy az építkezést beköltöztettük a Szivárvány Ház egyik garázsába. Itt vágtuk méretre és illesztettük össze a hintát és a mászófalat. Ráadásul mindehhez már csak hárman maradtunk (Lacus, Palkó és Macsu), igaz a festési folyamathoz (a mászófal fogantyúit kellett lefesteni - ezek elmaradtak csütörtökről) csatlakozott Gyöngyi is.

 

Fogyott a kávé, de azért örültünk az ebédnek nagyon, legalább addig sem éreztük az esőt. S délutánra megérkezett a Szilágyerked magyarországi testvérfalujának (Csobaj) csapata is, akik azon mód - ebédet követően - elmentek kirándulni. Természetesen Balázs Zoli, tiszteletes úr is velük tartott, így megint magunkra garázdálkodhattunk a játszótéren. Sikerült is jól összemászni, úgyhogy jókora sártenger, de álló játékelemek várták vissza a tiszteletes urat. Volt betonozás, áll a két pad, a hinta szerkezete, kész lett a mászófal. Igaz, Palkó adott pillanatban közel állt hozzá, hogy feladja, de végül kitartott és sikerült a terveknek megfelelően végezni a munkákkal. Az igazi meglepetést az okozta, hogy Bálint-gazda szoros emberfogásnak (a gondok úr felügyelte munkáját) és erőfeszítésnek köszönhetően elkészült a körhinta hegesztésével is. Úgyhogy annak is öntöttünk egy párszáz kilós betoncipőt, hogy ki ne mozduljon. Persze nem hisszük, hogy az erkedi gyerekek ne tudnák ezt megmozdítani, de azért mi mindent megteszünk az ügy érdekében. 

 

Közben természetesen állt a légvár és megállás nélkül használták is az erkedi fiatalok, Gyöngyi és Gizus néha közös, néha váltott felügyelete mellett. Sőt, mi több még Zsófi is kipróbálta a csúszdát. 

 

S láss csodát: vacsora és fürdetés után sikerült egy fél pohár (vagyis nagyjából negyed deci) pálinkát még Balázs Zoliba is belediktálni. Nehéz, de kitartó eredménye volt ez egész napos munkánknak. Éjfélre megjött Bordáska is, akit különösebben nem érdekelt az elért eredmény, de az, hogy mi volt a mai menü, annál inkább. Saját bevallása szerint reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonára és vacsorára szilvásgombócot fogyasztott. De azért jutott Zsuzsának, aki mindenkit üdvözöl, és támogatásként azt is elmondta, hogy szívesen lenne velünk…