Tegnap elfelejtettük mondani a változások sorában, hogy a Balázs família nemcsak létszámban növekedett, de a paplak is egy emelettel magasabb lett. Úgyhogy el is foglaltuk a felső szintet és így üresen hagytuk a Szivárvány Házat, pedig az is fejlődött belülről – legalábbis a tetőtér.

A csütörtök, ahogy az már errefele illik, reggelivel indult. Elvileg ez máshol is így van, de Szilágyerkeden, ez is másképp van: egy kis pálinka, hogy megjöjjön annak is az étvágya, aki nem szokott reggelizni (saját bevallás szerint sem Imola, sem Jocó, sem Macsu nem él ezen étkezési formával). Pálinka után nekivágtunk az erkedi sajtnak, a zilahi kaisernek és Bordáska jóvoltából egy kis paradicsomhoz is jutottunk. Bordáska nem hitte el, hogy lejárt a paradicsom szezonja, s most már nincs, ezért a falu népét riasztotta, hogy márpedig neki paradicsom kell. És lett is…

Reggeli után elkezdtünk „mislizni” (nem kell megijedni, szilágyerkedi tájszólásban így nevezik a smirglizést, amit tegnap este Ottó osztott meg velünk. Ottó egyébként dolgozik most már, mégpedig lovakra vigyáz. Telefonja még mindig sok van, úgyhogy Ő pontosan tudja, hogy a falu mely szegletében milyen térerő található). A csapat a letisztított fákat simára csiszolta, miközben Zsófi egy ideig aludt, majd evett, később pedig szóval tartotta a munkásosztályt. Balázs Zoli előkereste a deszkákat is, amiből a pad készül. S közben előkerült egy csillekerék is, amiből körhintát fogunk „faragni”.

S már itt is volt az ebédidő…

Ebéd után egy kis sziesztát iktatott be a társaság, miközben Balázs Zoli és Macsu kipróbálta, hogy a 7 hónapos Zsófi meddig bírja Anyukája nélkül. Elmentek Zilahra, majd 18:30 körül értek vissza a bevásárló-körútról. Zsófi pedig nemcsak elviselte, hanem egyenes élvezte a fiúk társaságát: ha Macsu nyakában volt, akkor nagyon élvezte, hogy ősz hajszálait gyomlálhatta, ha meg elaludt, akkor az autó hangján és a zilahi gödrökön ringatózott.  A társaság közben lekente a fákat kezelővel, illetve a helyi erők kiásták a készülő körhinta helyét is. A körhintát tegnap találtuk ki, hogy mi lesz belőle még nem tudjuk… Estére megérkezett Löffler Lacus és Nemes Palkó is, úgyhogy jöhetett a vacsora. Bordáska közben elvágtatott Krasznára, reggelre már vissza is ért.  

Késő este még lecsiszoltuk a padok deszkáit, majd át is kentük, s a jól megérdemelt pálinka és sör után ágynak dőltünk.