Az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díja, 2011 keretén belül az állami és non-profit szektor olyan szervezeteit kívánja népszerűsíteni és jutalmazni, amelyek az emberi szaktudást, erőforrásokat és kezdeményezőkészséget kiaknázva segítik a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációját. Kétévente ajánlunk fel díjat, olyan kreatív
társadalmi integrációs projekteknek melyek a kedvezményezettek életében
érdemi, pozitív változásokat hoztak.

Ki pályázhat? A pályázati program nyitott az állami, a civil társadalom, a vallási közösségek, a média, valamint a magánkezdeményezések előtt. Minden olyan szervezetnek amelynek célja a társadalmi integráció. A szervezeteknek valamilyen innovatív terméket, szolgáltatást vagy megközelítést kell kiválasztaniuk a társadalmi integráció problémájának kezelésére, és olyan gyakorlati megoldásokat kell alkalmazniuk, amelyek ötletességgel és fenntarthatósággal ötvözik az innovációt.

A benyújtott projekteknek már működniük kell, egyértelmű hatást kell kifejteniük és a következő országok valamelyikében kell zajlaniuk: Bosznia és Hercegovina, Cseh Köztársaság, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

A szervezetek több pályázatot is benyújthatnak.

A pályázati időszak 2010. szeptember 1-én kezdődik. A pályázatok benyújtásának határideje 2010. november 30.

Díjak:
Összesen 610 ezer euró támogatás:
- 30 díjazott projekt
- Két különdíj a zsűritől
- Szakmai díj
- Projektirányítási (Good Governance) díj

További előnyök a szűkített listán szereplő és díjazott projekteknek:
- Tagság a Társadalmi Integrációs Hálózatban (www.socialintegration.org/network)
- Regionális elismerés
- PR- és sajtóelismerés
- Csatlakozás a vállalati szektor civil (NGO) és non-profit (NPO) projektjeit támogató ACCESS kezdeményezéshez
- Promóciós film készítése az első 15 díjazott projektről

Hogy a szervezetek szélesebb köre számára tegyük elérhetővé a lehetőséget, mindegyik releváns nyelven elkészítettük a pályázati űrlapot.

További információ az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjáról, illetve a jelentkezés menetéről megtalálható a következő címen:
http://erstestiftung.org/integration-award-apply/hu/

Kérjük továbbítsák az információkat azoknak a szervezeteknek melyek érdekeltek lehetnek ebben a programban.

Kapcsolat: Bessenyei Hajnalka
E-mail: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org
Tel.: +40 (0) 731-730.963

Az ERSTE Alapítvány Közép- és Délkelet-Európában fejti ki tevékenységét. Partnereivel együtt egy sor olyan tevékenységet folytat, amelyek a közjót szolgálják. Az alapítványt 2003-ban hozták létre, majd két évvel később három program beindításával kezdte meg működését: a társadalmi fejlesztés (social development), a kultúra és Európa témákban.

Az ERSTE Alapítvány jogutódja a 190 éves “Erste Oesterreichische Spar-Kasse”-nak, az első ausztriai takarékpénztárnak és 26,1%-os részesedéssel rendelkezik az Erste
Group-ban. Az alapítvány két fő kötelezettségvállalása a következő történelmi gyökerekből táplálkozik: mint a legfőbb részvényes, az ERSTE Alapítvány kézben tartja az Erste Csoport jövőjét, mint független vállalat pedig az ebből származó jövedelmét a közjó javára fordítja. Ez teszi az ERSTE Alapítványt egyedülálló intézménnyé a maga nemében a közép- és délkelet-európai régióban.

http://www.erstestiftung.org/