20 év szabadság!?

A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal másodszor a magyarországi lebonyolítást a BUSHO (Budapest Short Film Festival) fesztivál vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a “reklama na život” szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: 20 év szabadság!?

 

Az elmúlt esztendő tapasztalataival felvértezve ezúttal a lebonyolításban létrejött legfőbb változás, hogy az idei évtől már online is nevezhető alkotásokat 3 országban (Csehország, Magyarország, Szlovákia) külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni is!!! A magyar zsűriben többek között ezúttal is részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a pozsonyi döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást. Az így döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal 3000,- eurós fődíj a jutalma! A másik érdekesség, hogy ezúttal nemcsak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshop” keretein belül, melynek előrelátható kezdő időpontja február közepén lesz!

Az esemény főtámogatója minden résztvevő országban az Open Society Found, támogatója az International Visegrad Fund, magyar partnerei pedig ezúttal is a Duna TV, a Film.hu, a Daazo, újonnan csatlakozott az Origo, a Funzine, az ASIFA HUNGARY és az ARC, újfent támogatónk a Magyar Köztársaság Pozsonyi Kulturális Intézete, akik támogatásukkal lehetővé teszik, hogy hangot adjatok véleményeteknek.

Továbbra is törekszünk arra, hogy alkotásaitok minél több fórumon hozzáférhetőek legyenek majd és a végső döntést követően népszerű internetes portálokon jelenjenek meg, ahol a nagyközönség ismét értékelheti a beérkezett filmeket. A 30 legjobb helyezést elért filmet elküldjük „az egyperces filmek világszervezetének” a ONE MINUTE – ONE WORLD  fesztiváljain való részvételre, valamint szerepeltetjük őket magyar, szlovák és cseh zenei- és filmfesztiválokon. A kiválasztott filmek szlovák, magyar és cseh televíziókban, blokkokban jelennek meg/reklámként használjuk fel őket, valamint felkerülnek a 2010-es 20 év szabadság?! c. dvd-re.

Versenyfeltételek:
1. a versenyfilm hossza 1 perc lehet,
2. kérjük, hogy figyelmesen olvasd el és pontosan töltsd ki a jelentkezési lapot, melyet a filmmel együtt küld el legkésőbb 2010 március 15-ig a következő címre:
BUSHO FILM FESTIVAL
GOMBOLYAG ALAPÍTVÁNY
1141-BUDAPEST, SZUGLÓ U. 83.

vagy töltsd fel online a: http://daazo.com/lifead weboldalon!
3. Technikai paraméterek: 720×576 DV.PAL 48kHz 16bit stereo
4. Minden filmet angol felirattal kell ellátni (beégetett, nem választható)!
5. a filmek műfaja szabadon választott: komédia, dráma, akció, musical, horror, thriller stb.
6. a filmek kategóriája szabadon választott: fikció, animáció, dokumentum, kísérleti stb.
7. a film nem tartalmazhat trágár kifejezéseket és az emberi jogokat sértő tartalmat,
8. a film nem tartalmazhat szerzői jogot sértő zenei betéteket.Az alkotó minden esetben egy személyben felel a felhasznált tartalmak jogtisztaságáért,
9. Egy alkotó maximum 3 filmel jelentkezhet,
10. a filmeket szakmai zsűri értékeli, melynek összetételét később hozzuk nyilvánosságra!
11. Díjak a budapesti döntőn:
                                      
1. hely: 1 000 USD / 2. hely: 600 USD / 3. hely: 400 USD
12. Díjak a nemzetközi nagydöntőn:
                                       1. hely: 3 000 EUR / 2. hely: 1 000 EUR / 3. hely: 500 EUR

Minden országban levetítésre kerül a helyi zsűri által legjobbnak vélt 30 alkotás, konkrétan Prága és Pozsony mellett március 20-án pedig Budapesten!

A végső döntés, hivatalos eredményhirdetés pedig  2010. március 31.  – Pozsony.

Magyarországon az összes beérkező filmet levetítjük a 6. BuSho fesztiválon szeptemberben!

KÖSZÖNJÜK A VÉLEMÉNYED! REFLEKTÁLJ AZ ÉLETRE!