A Fiatalok lendületben program öt alprogramjában való részvételre hirdet pályázatot az Európai Bizottság ifjúsági csoportoknak, civil szervezeteknek és testületeknek.

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet a Fiatalok lendületben program Fiatalok Európáért; Európai önkéntes szolgálat; Fiatalok a világban; Ifjúsági támogató rendszerek; valamint Európai együttműködés támogatása az ifjúságpolitika terén alprogramjaiban való részvételre. A pályázat célja a fiatalok aktív polgári részvételének elősegítése, a szolidaritás fejlesztése, valamint a különböző országok fiataljai közötti kölcsönös megértés elősegítése.

A program állandó célkitűzései mellett a Bizottság az EAC/01/10 számmal meghirdetett pályázatban 2010-re a következő prioritásokat határozta meg:

  • a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve;
  • ifjúsági munkanélküliség;
  • valamint a globális kihívások tudatosítása a fiatalokban.

A pályázaton nonprofit vagy civil szervezetek; közintézmények; fiatalok informális csoportjai; az ifjúságpolitika terén európai szinten tevékenykedő testületek; nemzetközi nonprofit szervezetek; valamint ifjúsági, sport vagy kulturális rendezvényt szervező profittermelő szervezetek vehetnek részt. A támogatásra szánt keretösszeg 885 millió euró.

Pályázati határidők:
- a 2010. május 1. és szeptember 30. között kezdődő projektekre: 2010. február
- a 2010. július 1. és november 30. között kezdődő projektekre: 2010. április 1.

Bővebb információ:
Európai Bizottság, Eurodesk, Mobilitás;
Web: ec.europa.eu/youth, www.eurodesk.hu/flp, www.mobilitas.hu

Kapcsolódó dokumentumok*:
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – EAC/01/10 Fiatalok lendületben program (2007–2013) (2009/C 315/03)

  • Csak az Európai Unió Hivatalos Lapjának nyomtatott változatában megjelent európai uniós jogszabályok tekinthetők hitelesnek.