A Székelyföldi Civil Konferencián is jelen leszünk, mi több a Bács-Kiskun megye és Hargita megye civil szervezeteinek szorosabb együttműködésének animálásába kezdünk, így a konferencián túl sok-sok további közös programot szervezünk. És természetesen tavasszal Kecskeméten a Hargita megyei civilek is bemutatkozhatnak.
A programhoz kapcsolódó információk alább olvashatók:

Hargita Megye Tanácsa 2oo9. november 27-28-án szervezi meg a Székelyföldi Civil Konferenciát. Helyszín: a megyeháza márványterme, homoródfürdői “Hatos Villa”.

A konferencia fő témája a közösségépítés, fejlesztés, a cél pedig a székelyföldi civil szféra további erősítése, a civil aktivítás magasabb szintre emelése, a civil kultúra kialakítása térségünkben, a közösséghez tartozás erősítése, felhívás a civil szféra felé az aktív közösségformáló részvételre.

Idén a hagyományos megyei konferenciát szeretnénk kiterjeszteni egész Székelyföldre, és azon túl, a szórványszékelységre is, hogy olyan együttműködési fórumot teremthessünk a székelyföldi civil szervezetek számára, amely közös programok, hosszú távú partnerségek kialakítását eredményezheti a térség erősítése érdekében, ezért meghívtunk háromszéki, Maros, Beszterce-Naszód és Temes megyei civil szervezeti képviselőiket is.

A konferencia szervezésében egyik magyarországi testvérmegyénk is partnerünk: a Bács-Kiskun megyei önkormányzat, valamint egy közös pályázat eredményeképpen a kalocsai SOS Innovációs Információs Egyesület is, de rajtuk kívül még jó néhány Bács-Kiskun megyei civil szervezet is képviselteti magát. Együttműködésünk célja szintén a térségek civil szervezeteinek tapasztalatcseréje és kapcsolatteremtése, a jövőbeli közös programok indításának érdekében.

A konferencián kiemelt szerepet kapnak a diákszervezetek, részükre külön munkaműhelyt/szekciót alakítottunk ki, de ugyanilyen fontos a roma kisebbség problémáival foglalkozó, vagy a civil szervezetek forráslehetőségeit boncolgató műhely is. A Konferencia társszervezője Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság, partnerek: a kalocsai SOS innovációs Információs Egyesület, Bács-Kiskun megyei önkormányzat, Zöld SzékelyFöld Egyesület, Élő Erdély Egyesület, Demokrata Magyar Ifjak Szövetsége, Csíki Diáktanácsok Egyesülete stb.

A konferencia teljes programja és a jelentkezési lap letölthető.

A konferencia ideje alatt civil börzét szervezünk, aki teheti, kérjük hozzon magával a szervezetét népszerűsítő anyagokat.Minden résztvevőt szeretettel várunk!

(forrás: http://fgpi.hargitahalo.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=704&Itemid=104)