A Közép-Dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda képzési felhívását tesszük közzé:

Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda  képzési felhívása
az „Ifjúsági közösségi terek kialakítása és működtetése” c. modulra
Program-akkreditációs lajstromszám: PL-3139 

Az FSZH MOISZ Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda, képzést szervez az ifjúsági kérdésekkel és ifjúsági munkával települési szinten közvetlenül vagy közvetetten (hivatásszerűen vagy önkéntes tevékenységek keretében) foglalkozó köztisztviselők, közalkalmazottak, civil szervezetek tagjai, tisztségviselői számára.  

A képzés címe: Ifjúsági közösségi terek kialakítása és működtetése (30 óra) 

A képzés céljai: Az ifjúsági közösségi terek kialakításához és működtetéséhez szükséges együttműködések létrehozása és fenntartása a különböző intézmények, szervezetek, illetve az azokat képviselő személyek között.A közösségi terek működéséhez elengedhetetlenül szükséges ismeretek azonosítása, a szükséges készségek és képességek erősítése a résztvevőkben, a rendezvény és feladatterv elkészítése, megvalósítása a fiatalok bevonásával.  A képzést elvégző résztvevő képes kell, hogy legyen arra, hogy segítse a fiatalok kezdeményezéseit, a megvalósításához szükséges erőforrások azonosítását, biztosítását.   

A képzésen megszerezhető kompetenciák: 

Állampolgári:

- EU és az ET, valamint az európai szakmai szervezetek / hálózatok vonatkozó állásfoglalásainak és elképzeléseinek, valamint a hazai ifjúságpolitikára vonatkozó hatályos elképzeléseknek és rendelkezéseknek megismerése
- helyi társadalom életében való részvételhez szükséges ismeretek, készségek és képességek és az aktív részvételre való motiválás
- önkéntes állampolgári szerepvállaláshoz szükséges készségek és képességek

 Személyközi interkulturális és szociális:

- együttműködés különböző csoporthelyzetekben különböző szociális és kulturális helyzetben lévő személyekkel
-
interkulturális dimenzió jelentőségének megértése és gyakorlati alkalmazása
-
a konstruktív kommunikáció elérése különböző társadalmi helyzetekben
-
empátia és mások bizalma elnyerésének képessége.
- k
épesség a személyes és szakmai szféra különválasztására.
-
nemzeti kulturális és az európai identitás tudatosítása
- mások és más értékek elfogadása és tiszteletben tartása
-
különbözőségek megismerése és megértése

 Tanulás tanulása

- a nem-formális tanulási módszerek jelentőségének megértése az ifjúsági munkában.
- a
képzés csoportfolyamataiban való aktív, személyes részvétel segítségével a tanulásnak a hagyományostól eltérő módjainak „felfedezése”

 A képzés időpontja: 2009. november 11-12-13. (szerda-csütörtök-péntek).   
A képzés helyszíne:FSZH MOISZ KD RISZI Veszprém, Budapest út 3. 

A részvétel feltételei: Jelentkezőket a Nyugat-, Dél- és Közép-dunántúli régiókból várunk (nagyszámú jelentkező esetén a Közép-dunántúli régióból jelentkezők előnyt élveznek). A képzés költsége 32.000.-Ft/ fő, mely tartalmazza a képzés és a tréner díját, valamint 11-én és 12-én az ebédet és vacsorát, 13-án az ebédet, amelyet a Mobilitás fedez. A résztvevő hozzájárulása a költségekhez 12.000.-Ft, melyet a jelentkezés elfogadása után csekken, vagy átutalással kell fizetni. Az utazási és szállásköltség a résztvevőt terheli. 
A jelentkező a képzésen való részvételét a kezdési időpont előtt legkésőbb 5 nappal mondhatja le, fizetési kötelezettség nélkül! Ezen a határidőn túl történő lemondás esetén nem jár visszatérítés.A regisztrált részvevőkkel a képzés kezdete előtt felnőttképzési szerződést kötünk.
A képzés sikeres elvégzéséről tanúsítványt adunk.
 

Jelentkezési határidő: 2009. október 2. (péntek).

Részvételi szándékát a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével jelezheti. A jelentkezési lapot a szaniszlo.anita@mobilitas.hu  e-mail címre kérjük visszaküldeni.

Kérjük, hogy csak akkor jelentkezzen, ha a képzés teljes időtartamán részt tud venni.   Szervezőként fenntartjuk a jogot, hogy a képzést csak megfelelő számú jelentkező esetén tartjuk meg.  

Bővebb információ: 
Szaniszló Anita szakreferens, képzési tanácsadó
FSZH MOISZ KD RISZIT
+36-88-581-570/571
szaniszlo.anita@mobilitas.hu