Hajdú-Kis Dia évek során több képzést is tartott Alapítványunk keretében. Ezért is közzétesszük az alábbi képzésfelhívást, melynek egyik trénere ő lesz.

Nagyon divatos, ugyanakkor valójában nagyon kevéssé ismert fogalom ma nálunk a coaching. Részinformációk keringenek róla, sok a félreértés, „lila ködbe” burkolózik. Pedig a coaching a fiatalok (és nem olyan fiatalok) támogatásának egyik leghatékonyabb, legizgalmasabb módja.

Ha felmerültek már benned az alábbi kérdések…
-         Mi a coaching? (És mi nem coaching?)
-         Mi a megerősítő támogatás?
-         Milyen értékek mentén, mely kompetenciák fejlesztésével, milyen konkrét módszerek segítségével támogathatom a fiatalokat a különböző ifjúsági projektekben?
-         Hogyan tudom egyéni, személyre szabott módon segíteni a fiatalokat a fejlődésben?
-         Mikor és hogyan érdemes a coaching módszerét alkalmazni az ifjúsági munkában?
-         Mik azok a coaching eszközök, amiket más segítői módszerekbe beépítve, vagy vezetőként is tudok alkalmazni?
… akkor gyere el a „Coaching a felelős fiatalokért” című képzésre - itt válaszokat kaphatsz.

Coach, mentor, személyi segítő több száz órás képzés és szakmai gyakorlat során válik valakiből.

Képzésünk segítséget nyújt a kezdetekhez, a tájékozódáshoz, ahhoz, hogy a résztvevő elhelyezze magát, már meglévő módszereit és tapasztalatait az ifjúsági projektek összefüggéseiben. Szeretnénk megadni a szükséges elméleti háttértudás legalapvetőbb elemeit, és saját élményen alapuló ízelítőt adni a coaching és a mentoring módszereiből, eszközeiből, hogy ki-ki maga ítélhesse meg, ismeri-e, használja-e ezeket a módszereket, illetve milyen további képzésekre van szüksége ahhoz, hogy ezen módszerek mesterévé válhasson.

Időpont: 2009. november 2.-5. (2-án 14.30 órától 5-én 14.30 óráig)

Helyszín: Nagykovácsi

A program kódja: 133

A képzés célja:
1.     A személyi segítő (leginkább coach és mentor) szerepkörének, lehetőségeinek tisztázása a Fiatalok Lendületben Program szemléletének megfelelően.
2.     A résztvevők megismertetése azon módszerekkel, amelyekkel a nem-formális ifjúsági projektek megvalósítása során személyi segítőként szerepet vállalhatnak.
3.      A coaching hazai környezetben való elhelyezése.
4.     A résztvevők szakmai önismeretének fejlesztése.

A képzés tematikáját EVS projektek és képzések, helyi kezdeményezések, nemzetközi cserék és képzések tapasztalataira építve állítottuk össze. A képzést tapasztalt, a témában jártas trénerek vezetik, akik maguk is dolgoznak fiatalokkal coach és mentor szerepekben is. A képzés végén egy igazolást adunk a szervezetek képviselőinek a részvételről.

Résztvevőknek  várjuk  azokat,  akik:
-         Mentorok, akik közvetlenül önkéntesekkel foglalkoznak, és van tapasztalatuk legalább egy Európai Önkéntes Szolgálat, ifjúsági csere vagy helyi ifjúsági kezdeményezés projekt megvalósításában;
-         fiatalokat segítenek helyi kezdeményezések, ifjúsági cserék megvalósításában;
-         ifjúsági vezetők, ifjúságsegítők, trénerek;
-         ifjúsági projektekben közvetlenül dolgoznak önkéntesekkel - vezető, koordinátor, vagy bármilyen más szerepben;
-         kortárssegítők;
-         gyermek- és ifjúsági önkormányzatok, diákönkormányzatok felnőtt segítői;
-         pedagógusok, tanárok, szociális munkások

A részvétel feltétele: a képzés egész ideje alatt részt tud venni;

Költségek: a programhoz kapcsolódó valamennyi költséget a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat fedezi. Az utazási költség (a lakóhely és a képzés helyszíne között), valamint 3.000 Ft részvételi díj a résztvevőket terheli. A részvételi díjat csekken kell befizetni a jelentkezőkről született döntést követően a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat részére.

A jelentkezés módja: Jelentkezni géppel vagy kézzel jól olvashatóan magyar nyelven kitöltött űrlapon lehet. Az egyes képzések űrlapjai lentebb a programok rövid leírásai mellett találhatóak. Érvényes pályázatnak a jelentkezés napjáig postai úton (Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok Lendületben Programiroda 1525 Budapest Pf. 20) VAGY e-mailen a kepzes@mobilitas.hu  e-mail címre beérkezett pályázatok számítanak.

A résztvevőket a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Irodájának Fiatalok Lendületben Programirodája és az Egyesek Ifjúsági Egyesület válogatja ki a jelentkezési határidőig beérkezett hiánytalan pályázatok alapján. A döntésről minden pályázót e-mailben értesítünk.

Jelentkezési határidő:
A pályázatok beérkezésének határideje 2009. október 5. 12 óra.
A jelentkezőket 2009. október 10-ig kiválasztjuk és a résztvevőket 2009. október 15.-ig e-mailben értesítjük.

A képzés további részleteiről (program, szállás, stb.) ekkor részletes információt küldünk.

Csatolva: JELENTKEZESI_LAP_2009_09_coach.doc

további információ kérhető: Szabó Csilla, Fiatalok Lendületben Programiroda, Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat, Tel: + 36 1 374 9066, Fax: + 36 1 374 9070, Levelezési cím: 1525 Budapest, Pf. 20., e-mail: kepzes@mobilitas.hu

Várjuk a jelentkezéseket,

Hajdu-Kis Diána & Horváth Ágnes
trénerek

 

Gólya Bernadett
projektasszisztens