Szeptember 15-én, kedden a Történetek Magyarországról beszélgetéssorozat keretében Kéri László és Stumpf István lesz a vendégünk a Magyar Köztársaság sepsiszentgyörgyi Kulturális Koordinációs Központja szervezésében a Bernády Házban.

A további információk a MKK honlapjáról származik:

A sepsiszentgyörgyi Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja által kezdeményezett és szervezett, nagy sikernek örvendő Történetek Magyarországról c. előadás-sorozat következő meghívott vendégei Kéri László, politológus, a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem oktatója és Stumpf István, szociológus, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere, a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Századvég Alapítvány elnöke.

A szeptember 15-én 18.00 órától a marosvásárhelyi Bernády Házban az Erdélyi Magyar Televízióval közösen szervezett beszélgetésen a két ismert politológus az alábbi témákban fejti ki véleményét: demokratikus tendenciák a világban (pártpolitika, mozgalmak), gazdasági válság Kelet-Közép-Európában, Magyarország állapota két évtizeddel a társadalompolitikai változás után, Magyarország és a határon túli magyarok, illetve romániai elnökválasztás, a román-magyar viszony alakulása a magyarországi országgyűlési választások fényében.

A Heti Válasz folyóiratban rendszeresen belpolitikai kérdéseken „csatázó” vendégek beszélgetését Kósa András László, a Közéletre Nevelésért Alapítvány munkatársa moderálja. A beszélgetésről televíziós felvétel készül, amelyet az Erdélyi Magyar Televízió szeptember 16-án 19.30 órától tűz műsorra.

A szeptember 16-án 18.00 órától a csíkszeredai megyeházán szervezett fórum társszervezője Hargita Megye Tanácsa. A közel száz városi és megyei politikai, gazdasági, oktatási és kulturális intézményvezető részvételével zajló rendezvényt Borboly Csaba a Hargita Megyei Tanács elnöke és Hadnagy Miklós a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központjának igazgatója vezeti. A kerekasztal-beszélgetés témája: A magyar belpolitika 2009-ben és annak hatása a határon túli magyar politikai életre.

(forrás: http://www.mkk.ro/nd.php?name=ShowOferta&what=464)

Az előadóknak a Transindex fórumán is lehet kérdéseket intézni: disputa

A Közéletre Nevelésért Alapítvány a Történetek Magyarországról beszélgetéssorozat marosvásárhelyi rendezvényeinek partnere.