Újabb sikert könyvelhet el a MAKOSZ a középiskolás érdekképviseletben:

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége üdvözli és örömmel fogadja Ecaterina Andronescu miniszterasszony azon nyilatkozatát, hogy az Oktatási Minisztérium megoldási lehetőséget lát az óra- és tananyagcsökkenté sben.  A miniszterasszony a Realitate TV exkluzív műsorában azt nyilatkozta: „Minden tantárgyat fel kell lazítani és lényegretörőbbnek szerkezteni. Minden tantárgy újra lesz mércézve.” 

A MAKOSZ valódi oktatási reform hiányára hívta fel a figyelmet megmozdulásai során egy hónappal ezelőtt amikor 63 középiskolában több, mint 20000 diák tiltakozott japán sztrájk álltal, majd 900 diák utcáravonulásával jelezte baj van az oktatában.  Úgy tűnik a diákok erőfeszítései eredményesek voltak. Hisz az első lépés megtörtént. A kormány szakbiztosai ez alkalommal figyelembe veszik a diákok javaslatát. Hisz a probléma közös, a megoldás minannyiunk javát segíti elő. 

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége jelenleg is fenntartja álláspontját miszerint a diákok túlterheltségének problémáját az óraszámok csökkentésével és a tananyag újraszerkesztésével lehet megoldani. 

(forrás: MAKOSZ Sajtóiroda)