Hamarosan véget ér a tanév. Itt az alkalom, hogy tapasztalatait megossza másokkal: írja le, milyennek találta a tankönyveket, amelyekkel dolgozott. Emelje ki a legjobban megírt, legtaníthatóbb részeket; utaljon azokra az elemekre, amelyek megkönnyítették munkáját! Alkalmas-e a mű arra, hogy felkeltse a diákok érdeklődését? Melyek voltak a kevésbé használható, a diákok és az Ön munkáját megnehezítő elemek?

Értékelje a Tankönyvbázis oldalon szereplő műveket! A legjobb elemzések készítői között díjakat sorsolunk ki.

Néhány javaslat az elemzéshez: Milyen eszközökkel segítette a könyv a tananyag megtanítását? Otthoni feladatokat adott belőle, vagy órán használta inkább? Érthető-e a mű szövege a diákok számára? Megfelelő-e a tördelése; célszerűek-e a kiemelések? Használhatóak-e a képek tanórai elemzésekhez, vagy csupán szemléltető jellegük van? Írjon példát olyan tankönyvi részekre, amelyeket kiemelkedően jól, élményszerűen tudott tanítani?  Mely anyagrészek azok, melyeket inkább más forrásból tanított?

Ne felejtse, a tankönyvek gyakorlati használatáról a tanárok tudnak a legtöbbet! Az ön ismertetése segítheti kollégáit a következő tankönyvválasztásnál, s hozzájárulhat a tankönyvek további pontosításához.

Pályázati feltételek
1. A terjedelem 3000–4000 karakter lehet (szóközökkel).
2. A Tankönyvbázis oldalon az adott mű aloldalán a „Hozzászólás” mezőbe kell bejegyezni a véleményt.
3. Ezután az értékelés teljes szövegét, az értékelt tankönyv címét, szerzőjét, kiadóját és az aloldal linkjét is feltüntetve e-mail-ben is el kell küldeni a palyazat@tankonyvbazis.hu címre.
4. Az értékelést név nélkül vagy jeligével is fel lehet tölteni a Tankönyvbázisra, de a pályázathoz küldött e-mailnek tartalmaznia kell a szerző nevét, és elérhetőségeit, hogy értesíteni tudjuk a nyerteseket.
5. Egy pályázó több mű értékelésével is pályázhat.

Határidő: 2009. június 15.

Támogatók:
Kossuth Klub
Mokép
L’Harmattan