A miskolci Városi Pedagógiai Intézet (VPI) évek óta generál a kistérség települései számára diákönkormányzati információs és fejlesztő projekteket. A mostani három szakaszos fejlesztési folyamat kétnapos képzésére került sor Alsózsolca, Arnót, Bőcs és Gesztely települések diákönkormányzatainak részvételével.

Magyarország második legmagasabban fekvő településén, Bükkszentkereszten megvalósult péntek-szombati képzésen készült fotók a képre kattintva megtekinthetők:

csoportkép Bükkszentkereszt

Az egyik legfontosabb eredmény, hogy a résztvevők megfogalmazták azon ígényüket, hogy részt vegyenek más települések DÖK-ös napjain, így valószínűleg jövő héten az alsózsolcaiak lesznek az elsők, akik látogatást tesznek valamelyik szomszéd település DÖK-napján.

beszelgetUgyanakkor a résztvevők saját ideális házirendet is “írtak”, amelyben megfogalmazták azon ígényüket, amelyek a következő iskolai területekre vonatkoznak: tanulás (kevesebb házi feladat), vizsgáztatás és értékelés (az írásbeli dolgozatok időben történő kijavítása), iskolai ünnepségek (szervezőként vegyenek részt benne a DÖK-ösök), dohányzás (senki ne dohányzohasson az iskola területén), elektronikai cikkek, kép- és hangrögzítők iskolai használata (ne lehessen ilyet használni), öltözködés (felmerült az iskolai egyenruha ígénye), kirándulások, táborok (a DÖK-nek legyen beleszólása ezek kiválasztásánál).

De volt vetélkedő és a miskolci ifjúsági infobusz is kilátogatott az eseményre. vetélkedőÉs megnéztük a bükkszentkereszti gyógyító köveket is.

Folytatás május 26-án, kedden a miskolci Városi Pedagógiai Intézetben egy zárókonferenciával, amelyen az egyes települések is bemutatkoznak diákszemmel, kiemelten az ifjúsági életre koncentrálva.

A programot az Észak-Magyarországi Regionális Ifjúsági Tanács támogatja.