A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) tavaszi ülésére került sor a hétvégén Kovácspatakon.

A MIK napirendjén a kolozsvári (2008. tavasz) ülésen elindított, majd a zánkain (2008. ősz) folytatott, illetve a Márton Áron Szakkollégiumban egy képzési alkalommal is megspékelt, végül pedig idén tavasszal Kárpátalján véglegesített stratégiai anyag elfogadása volt. A stratégia kidolgozásában elévülhetetlen érdemei vannak Neszméri Csillának, illetve Alapítványunk részéről Baranyi Éva segítette a folyamatot. Ő - egyetemi elfoglaltsága miatt - nem lehetett jelen a mostani alkalmon, így Jásper András moderálta az anyag elfogadásának vitáját. Ennek megfelelően az elkövetkezendő időszakra vonatkozó stratégia lefektetve van, mondhatjuk: munkára fel!

Ugyancsak ezen a hétvégén került elfogadásra a Szervezeti és Működési Szabályzat, tehát a szabályozási keret is megvan, a stratégia végrehajtásához.

A végig jó hangulatú - kivéve talán a péntek esti ÁB ülés kissé viharos hangulatát - találkozón természetesen nem maradt el közös projektek bemutatása, illetve újak felvetése sem. Így Alapítványunk az OMDSZ-szel és a MAKOSZ-szal két külön projektet indít hamarosan, illetve a Dél-Alföldi RISZI-t tervezzük bevonni a MaRoSzo őszi, Vajdasággal bővített folytatásába. Vajda Árpi barátunknak jelentős tapasztalata van a vajdasági partnerekkel és nagyon pozitívan viszonyult az együttműködés lehetőségéhez.

És persze fotók is készültek, hamarosan azok is fent lesznek. :-)