Hétvégén zártuk a MaRoSzo projektünket, mégpedig a Holdfényligetben.

A három országban (Magyarország, Románia és Szlovákia) azonos standerdek alapján benyújtott felnőttképzési programot dolgoztunk ki, sőt máris kettőt: Kistelepülések ifjúsági animátorképzője és Élménypedagógiai témákban. A mostani záró alkalommal a már meglévő képzési programokba illesztett modulok tematikáinak az összehangolására került sor, illetve a folytatás lehetőségei is felmerültek.

És természetesen nem volt véletlen a helyszín kiválasztása sem, hiszen Kozma Tamásnak, a projekt egyik résztvevőjének köszönhetően szombaton délután megtapasztalhattuk az outdoor tréninglehetőségeket, így volt egy 2 órás csapatépítő képzési modulunk, majd pedig kipróbáltuk a kötélpályákat.

Volt egy igazi hős is köztünk, Bordáska személyében, a legnagyobb kihívástól sem rettent meg és a fekete pályán is végigment. A fotókra kattintva megtekinthető a hőstett, de természetesen a többiek remegő lába is tettenérhető.

Este megnéztünk egy biotájházat, megismerkedtünk a villanyáram és folyóvíz nélküli lét szépségéről, majd kemencében sült nyúlat ettünk és a lukácsházi polgármester borait kóstoltuk, no meg természetesen Szabó Pisti révén többféle pálinka is az asztalra került. A biotájházi eseményt is rögzítettük:

Vasárnap délelőtt lezártuk a projekt mostani szakaszát, azzal, hogy mindenképpen folytatni kellene. Ősztől Vajdaságot is bekapcsolva a folyamatba, de addig is benyújtjuk az elkészült két képzési programot akkreditálásra. Ezt követően a csíkszeredai és marosvásárhelyi különítmény elindult hazafele, de megszökött a legközelebb lakó Edina is, mi viszont megnéztük Velem fölött a Szent Víd-kápolnát, majd pedig Novákfalván a puliszka szépségeivel ismerkedtünk.