Az erdélyi, felvidéki és magyarországi akkreditált felnőttképzési projekt harmadik állomására került sor hétvégén a felvidéki Barton.

A hétvége rendkívül mozgalmasra és ugyanakkor a projekt szempontjából nagyon termékenyre sikerült. Pénteken és szombaton alapvetően a második alkalom óta kidolgozott modulok célját, tartalmát és követelményeit beszéltük át, majd késő délután Mónika vezetésével (az autót is Ő vezette) kicsit körülnéztünk a környéken. Előbb Iszomfalvát tekintettük meg, amint a fotókon is látszik, pince az van bőven, bár Nándi nem nagyon látott szőlőt.

Iszomfalva, pincek
Ezt követően ugyancsak Iszomfalva határában megnéztünk egy második világháborús szovjet tankot és természetesen Bordáska nem állta meg, hogy “el ne kösse” a járművet, úgyhogy a csapat hamarosan abban a totó-játékban vett részt, hogy vajon el tudnánk-e jutni vele a Mária-Valéria hídig.

tank
Következő állomásként Nagy Eszter, Bordáska és Macsu a Szerelem-szigetet vette be és megállapítottuk, hogy a Garam igencsak sebes.

Az est fénypontja pedig a kéméndi borospincében tett látogatás volt, ahol Nándival olyan leánykára találtunk, amilyenre már régóta vágytunk. A lányok ugyanakkor az ürmösre voksoltak, ami egy gyengébb becherovkának felel meg igazán. Mónika pedig hűséges házigazdaként inkább a vezetést választotta, illetve némi házi csokivel kompenzáltuk a borkóstolóból való kimaradását.

Folytatás május 8-10. között Gyöngyösfaluban, ahol gyakorlati próbát is teszünk a Holdfényliget-ben.