Hamarosan itt a Település és Ifjúsága Konferencia kilencedik kiadása.  :-)

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérése alapján a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ és az intézmény LOGO Ifjúsági Szolgálata szervezi meg a IX. Település és Ifjúsága Konferenciát 2009. április 2-3.-án, Budapesten a Magyar Kultúra Alapítvány budavári székházában. A program megvalósulásában az FSZH-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársai is részt vesznek.

A kétnapos konferencia célja, hogy a témában érintett résztvevők (helyi önkormányzatok, ifjúsági referensek, ifjúságsegítők, civil szervezetek) megismerjék az aktuális ifjúságpolitikai ügyeket, a települési munkára vonatkozó gyermek és ifjúsági programokat, referenciamodelleket és tapasztalatot cseréljenek.

A konferencián bemutatkozási lehetőséget kapnak a 2009. év Gyermek és Ifjúsági Mintaprojektjei.

Természetesen Alapítványunk is jelen lesz, többek között Kósa András László tart előadást a forrásteremtés alternatív lehetőségeiről, néhány példán keresztül mutatjuk be annak lehetőségét, hogy települési szintű ifjúsági kezdeményezések, közösségek, szervezetek miként juthatnak forráshoz. De ott leszünk a Gyermekjogi Cselekvési Tervvel foglalkozó szekciómunkában, ahol a település irányából tekintjük át a gyermekjogok érvényesülését. És az első alkalommal „meghívott” határon túli szekcióban. A szekcióhoz kapcsolódóan többek között a szilágyerkedi játszótér-építés folyamatáról is szó esik, illetve fontos elem lehet a határon túli önkormányzatokban dolgozó ifjúsági szakértők hálózatának megalapozása. Jelen lesz a székelyhídi polgármester-barátunk, Béres Csaba, a filozófiai eszmefuttatásokról és bio-életéről ismert Bordáska, a kishegyesi (no nem Rúzsa Magdi), hanem a mindig vidám, polgármesteri tanácsos Juhász Bálint, illetve a lendvai Magyar Dani. De ott lesz Saláta Zoltán, VAMADISZ képviselő, aki a plenárison is előadást fog tartani, illetve Gál István, a Kárpátaljai Fejlesztési Ügynökségtől. Sajnos a felvidéki cserkész, Kismedve (Csémi Szilárd) minisztériumi ellenőrzés miatt nem tud jelen lenni az eseményen. 

A konferencia programja itt megtalálható: Program_terv

További információ kérhető az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálatánál:
E-mail: logo@vasvili.hu,
Tel./fax: +36/94/324 516,
Mobil: +36/30/505.08.60