Az Echo Civil Survey Training értékelési eljárásokkal kapcsolatos módszertani képzést szervez. A képzésről bővebben alább olvashat:  

Az ifjúsági szervezetek vezetési munkáját erősítené, ha rendezvényeik, programjaik, szolgáltatásaik, működésük során a résztvevők és partnereik valamint tagjaik körében rendszeresen végeznének értékeléseket. A piaci szektor már régóta tudja, hogy hatékony vezetés nem lehetséges belső és külső értékelési eljárások nélkül. Az ifjúsági szervezetek vezetői körében az értékelési kultúra még kezdetleges, projektünk azt kívánja elérni, hogy az ifjúsági szervezetek képviselőit megismertesse és felkészítse az értékelési eljárások alkalmazására. A projekt során gyakorlatorientált képzésbe vonunk be a téma iránt érdeklődőket különböző formális és nem formális ifjúsági szervezetekből, közösségekből, akik élményalapú jártasságot szereznek a programtervezés értékelése, a folyamatértékelés és a program eredményesség értékelése témakörben, ezzel vezetői eszköztáruk gyarapodik, közvetve pedig a szervezetek munkájának hatékonysága nő.

 A képzés célja: a képzés elsődleges célja, az érintett ifjúsági szervezetek felkészítése szakmailag megalapozott szervezeti vagy helyi értékelési eljárások, illetve kutatások lebonyolítására annak érdekében, hogy a szolgáltatásuk és programjaik színvonala érezhetően emelkedjen.

 Célcsoport: a képzés célcsoportja azok az ifjúsági szervezetek, civil szolgáltatók akik:

- kreatív kutatási és értékelési technikák birtokába akarnak kerülni annak érdekében, hogy a saját szervezetük szolgáltatási színvonala növekedjen,
- rendelkeznek már valamilyen korábbi amatőr kutatási tapasztalattal (próbálkoztak helyben egyszerűbb kérdőíves kutatással, programértékeléssel),
- felsőfokú végzettséggel rendelkeznek vagy jelenleg valamilyen felsőoktatási intézmény nem első éves hallgatója.

Földrajzi kiterjedés: mivel a program nem bentlakásos ám intenzív képzés, elsősorban a Dél-Alföldre koncentrál azon belül is mindenek előtt Szeged és vonzáskörzete jelenti a szűkebb területi célcsoportot, de a program nyitott minden ifjúsági szervezet számára.

Létszám: az intenzív képzés a bonyolult csoportdinamikai folyamatoknak és a speciális szükségletekhez való nagyfokú alkalmazkodásnak köszönhetően hatékonyan csak viszonylag kis létszámban valósulhat meg, így a tervezett létszám kettő tematikus munkacsoportban, munkacsoportonként 5-6 fő, vagyis a képzésen résztvevők száma maximum 12 fő.

Időpontok: 2009. március 27-28. és április 17.

(Forrás: http://www.mobilitas.hu/dariszi/hirek/2037)