„Törpék között óriás…” címmel a Kalandok és Álmok Pedagógiai Műhely 30 órás képzést szervez a kisgyerekkori fejlesztés témakörében elsősorban óvónők és tanítók számára (A sikeres tanuláshoz szükséges részképességek játékos fejlesztése az elemi szakaszban élménypedagógiai módszerekkel).  
A Mi Törpénk csodát tesz az Önök intézményével!
A Mi Törpénk csodát tesz a gyerekekkel!
Mi Törpénkből Óriás lesz!

Az óvónők, pedagógusok rengeteget tehetnek a részképesség-gyenge gyerekekért, azért, hogy időben szakemberhez kerülhessenek, másrészt, hogy az egész csoport, osztály fejlődhessen tudatosan, célirányosan a tanuláshoz szükséges részképességekre fókuszálva. Ezek a részképességek minden kisgyermek számára nélkülözhetetlen eszközök az eredményes tanulási folyamatban. Mindezt ajánlott csoportos helyzetben, játékos formában, az örömre alapozottan megvalósítani. Célunk az óvodában és alsó tagozatban dolgozó pedagógusok képzése olyan játékos fejlesztő tevékenységek segítségével, melyek alkalmasak az óvodás és kisiskolás gyerekek magatartásában és tanulásában alapvető fontosságú pszichikus funkciók fejlesztésére.
 
Miért Törpék között?  Mit szeretne ez a Törpe? Kihez szól ez a Törpe?
A képzés keretében bővítjük, célirányosan csoportosítjuk, és kipróbáljuk a részképességek fejlesztését célzó csoportos játékokat, melyek osztálytermi és folyosói-udvari körülmények között is megvalósíthatóak. Emellett az egyéni fejlesztési lehetőségekről is szót ejtünk, gyakorlati eszköztárat nyújtva ehhez is.
 
A képzés időpontja: 2009. április 21-22-23.
Helyszín: Híd Kulturális Központ, Debrecen, Miklós u. 18.
Jelentkezési határidő: 2009. április 8., a tavaszi szünet előtti utolsó nap.
Részvételi díj: 24. 000 Ft.- / fő. Egy intézményből két fő jelentkezése esetén a második résztvevő 10 % kedvezményt kap!

Jelentkezési lap letölthető itt: Jelentkezesi_lap_Kisgyerekkori_fejlesztes
 
Jelentkezés, érdeklődés a banyai.sandor@kalandokesalmok.hu elektronikus levélcímen, illetve telefonon: Bányai Sándor: +36/ 1 294-0241, mobil: +36/30 982-3322
 
A képzés információs lapja itt tekinthető meg: Kisgyerekkori_fejlesztes
További információk honlapunkon: www.kalandokesalmok.hu
 
„A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak. Olyankor tanulják, hogy mi is az az élet. (Michael Buton)”