Tapasztalatok szerint az igazán nagy horderejű fejlesztéseket a területi alapú, azonos érdekek mentén megfogalmazott, a társadalom széles körét bevonó programokkal lehet sikerrel megvalósítani. Ennek érdekében szeretnénk egy rendhagyó fejlesztési területen, az Alsó-Duna-völgyi kistérségekben működő civil szervezetek együttműködését létrehozni.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a programba vont szervezetek képesek legyenek az együttműködés erősödése által az EU-s és egyéb pályázati lehetőségeket hatékonyan kihasználni, esetleg fel tudjanak készülni egyes önkormányzati feladatok átvállalására.

Ennek érdekében:
- az S.O.S. Innovációs Információs Egyesület,
- a Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete,
- és a Sikeres Bajáért Egyesület
közösen megszervezi az

 I. Alsó-Duna-völgyi Civil Találkozót

A rendezvény időpontja: 2009. március 27-28.
Helyszíne: Hotel Kalocsa (6300 Kalocsa, Szentháromság tér 2-4.)

A tervezett program itt megtekinthető: Program_terv

A találkozó megszervezésének költségeit a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja, így nincs részvételi díj, de az előzetes regisztráció kötelező, melyet a mellékelt Jelentkezési lap határidőre (2009. március 20.) történő visszaküldésével lehet teljesíteni.

Rendezvény előadásaiból és a szekcióülések összefoglalójából készül egy kiadvány, amit minden résztvevőnek postán megküldünk. A kiadványban korlátozott számban tudunk bemutatkozási lehetőséget biztosítani szervezetek számára, a mellékelt kérdőív kitöltése, visszaküldése után az érkezési sorrend figyelembe vételével

Tisztelettel várunk minden civil szervezetet,

A szervezők nevében:
Szakál Tibor