Az Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa pályázatot ír ki magánszemélyek számára a Tanács titkári feladatainak ellátására.

A feladat részletezése:
-           elektronikus és telefonos ügyintézés, adminisztráció,
-           ülésszervezés, résztvevők értesítése, egyeztetések szervezése,
-           a határozati javaslatok szövegezése,
-           a napirendi pontokhoz készült előterjesztések fogadása, rendszerezése, kiküldése,
-           a döntések rögzítése, végrehajtása,
-           az emlékeztető elkészítése, hitelesíttetése, kiküldése, hozzáférhetővé tétele,
-           kommunikációs teendők: sajtókommüniké írás, sajtóadatbázis építés, szektornyilvánossági kapcsolatok,
-           NCA titkári hálózatának működtetése,
-           a testületek (tanács, kollégiumi elnöki értekezlet stb.) működtetése, szervezése és az üléseken való részvétel,
-           kapcsolódás az NCA Miniszteri Titkárság és a kezelőszervezet tevékenységéhez.

A pályázatban beadandó:
§          a jelentkező adatait tartalmazó fényképes önéletrajz - különös tekintettel civil szakmai és adminisztrációs tapasztalatokra,
§          motivációs levél.

A dokumentációkat elektronikus úton kell beadni az info@nca.hu címre elküldve 2009. március 25-én  24.00 óráig. Az e-mail tárgyába tüntessék fel, hogy  titkár !

A pályázók vállalják, hogy az első körös pozitív elbírálás esetén március 30-án egész napos kiválasztási eljáráson vesznek rész, amelyért ellenérték nem követelhető.

A kiválasztás szempontjai: titkári tapasztalatok 45%, civil ismeret 25%, személyes interjú 30%, az infokommunikációs eszközök felhasználói ismerete (szövegszerkesztés, táblázatkezelési alapok, Internet stb.) elvárás.

A döntést a Tanács elnökének javaslatára a Tanács hozza meg 2009. április 6-án, 3 hónap próbaidőre, amelyet a Tanács elnöke jogosult egy éves határozott idejű megbízási szerződéssé hosszabbítani a foglalkoztató ESZA Kht. vezetőjének egyetértésével.

Az állást 2009. május 1-jétől kell betölteni.

A felhívással kapcsolatban további információ kérhető az info@nca.hu címen, vagy az 1/298-0610 -es telefonszámon.

Kelt, Budapest, 2009. március 3.

Az NCA Tanácsa titkárának részletes feladatleírása

I.            A testületek (NCA Tanács, kollégiumok, kollégiumi elnöki értekezlet) működéséhez kapcsolódóan:
I.1.         A testületi ülések előkészítése keretében:
-           Előkészíti a Tanács üléseit, előkészíti és gondozza az előterjesztéseket, az ülésekről emlékeztetőt készít, gondoskodik ezek hitelesítéséről, részt vesz a döntések végrehajtásában és koordinálja a határozatok végrehajtását.
-           Előkészíti a kollégiumi elnöki értekezleteket, előkészíti és gondozza az előterjesztéseket, az ülésekről emlékeztetőt készít, részt vesz a döntések végrehajtásában, koordinálja azok végrehajtását.
-           Szervezi és koordinálja a Tanács által létrehozott munkacsoportok tevékenységét, tevékenyen részt vesz a munkacsoportok munkájában, előkészíti és gondozza az előterjesztéseket, az ülésekről emlékeztetőt készít.

I.2          Az NCA Tanács kommunikációjához kapcsolódóan:
-           Figyelemmel kíséri a www.nca.hu honlap Tanáccsal, és a kollégiumokkal kapcsolatos tartalmait és rendszerét, kezdeményezi a szükséges frissítéseket, javításokat, feltöltéseket, ellenőrzi azok megtörténtét.
-           A Tanács üléseiről, egyéb megjelenéseiről, döntéseiről közleményeket készít, és kezdeményezi azok honlapra való feltöltését.
-           Figyelemmel kíséri az NCA rendszerének működésére kiható döntéseket, intézkedéseket, javaslatokat, ezekről tájékoztatja a rendszer szereplőit.
-           Szükség esetén sajtótájékoztatókat, információs napokat, tanácsadásokat, rendezvényeket készít elő, illetve kijelölés alapján részt vesz azokon.
-           Más szervezetek által szervezett rendezvényeken az elnök iránymutatása szerint részt vesz, illetve szervezi a Tanács tagjainak részvételét.
-           Rendszeresen figyelemmel kíséri az NCA-val kapcsolatos híreket, eseményeket, fórumokat, szükség esetén intézkedéseket kezdeményez.
-           Kapcsolatot tart és biztosítja az információáramlást az NCA rendszer működtetésével érintett egyéb szervezetekkel (APEH, CISZOK hálózat)
-           Közreműködik az NCA működését érintő kiadványok véleményezésében és elkészítésében.

I.3.         A döntések végrehajtása és a testületi adminisztráció tekintetében:
-           Nyomon követi a tanácsi döntések végrehajtását, (határozatok tartalma, honlapon való megjelenítés, a határozatok tartalmának érvényesülése a szakmai munka során).
-           Vezeti a Tanácsi Határozatok Tárát, kezdeményezi a tanácsi határozatok, döntések, emlékeztetők honlapra való feltöltését, valamint rendszeresen frissíti ezeket a dokumentumokat.
-           Iktatja és rendszerezi a Tanácshoz (elnök, tagok) érkezett leveleket, előkészíti a válaszleveleket, szükség esetén adatokat és háttér-információt gyűjt ezekhez a Tanács elnöke által megadott határidőig, és a kezelő szervezet közreműködésével gondoskodik azok címzettekhez történő továbbításáról.
-           Folyamatosan figyelemmel kíséri és gondozza a Tanács belső levelezését (levelezőlista), gondoskodik a tanács levelezőlistájára érkezett levelek megválaszolásáról.
-           Ellátja a Tanács kihelyezett üléseivel, egyéb rendezvényeivel, fórumaival kapcsolatos előkészítési, rendezvényszervezési feladatokat, együttműködve az NCA Miniszteri Titkárságával és a kezelő szervezettel.
-           Figyelemmel kíséri a Tanács és a Kollégiumok beszámolási kötelezettségének teljesülését, előkészíti az ehhez szükséges szakmai anyagokat, feldolgozza, értékeli a rendelkezésre álló adatokat, információkat, előkészíti a szükséges döntéseket.

I.4.         Az NCA titkári hálózat működtetése keretében:
-           Kialakítja és koordinálja az NCA titkári hálózat működését, ellátja az ezzel kapcsolatos módszertani feladatokat (képzések szervezése, tanácsadás).
-           A titkárok bevonásával biztosítja a Tanács és a kollégiumok közötti folyamatos információáramlást.
-           Figyelemmel kíséri a kollégiumi titkárok tevékenységét, szükség esetén iránymutatás ad részükre.

II.          Az NCA Miniszteri Titkárság tevékenységéhez kapcsolódóan:
-           A minisztériumhoz címzett, a Tanács feladat- és hatáskörébe tartozó kérdésekben érkezett beadványokra válaszlevél-tervezetet készít, azokhoz adatokat és háttér-információt gyűjt a Titkárság vezetője által megadott határidőig.
-           Figyelemmel kíséri a www.nca.hu honlap Tanáccsal, és a kollégiumokkal kapcsolatos tartalmait és rendszerét, javításokat, frissítéseket, feltöltéseket kezdeményez és ellenőrzi azok megtörténtét.
-           Kezdeményezi az NCA-val kapcsolatos hírek, események, fórumok honlapon való megjelentetését, együttműködve a minisztérium NCA feladatokkal megbízott sajtóreferensével és a kezelőszervezettel.
-           Gondoskodik a Tanácsi Határozatok Tárának elnöki aláírását követően a Titkárság részére történő rendszeres eljuttatásáról.
-           Részt vesz a Titkárság által szervezett operatív megbeszéléseken, gondoskodik a Tanácsot érintő feladatok végrehajtásáról.
-           Gondoskodik a Titkárság által/megbízásából készített tanulmányok és dokumentumok véleményezéséről, szervezi és összegyűjti a tanácstagok és kollégiumi elnökök észrevételeit.
-           Biztosítja a Tanács és a Titkárság közötti folyamatos információáramlást.
-           Tevékenységéről rendszeresen tájékoztatja a Titkárságot.

III.        A kezelőszervezet tevékenységéhez kapcsolódóan:
-           Nyomon követi a tanácsi döntések végrehajtását (pályázati információk, határozatok tartalma, honlapon való megjelenítés, a határozatok tartalmának érvényesülése a szakmai munka során).
-           Biztosítja a Tanács és a kezelő szervezet közötti folyamatos információáramlást.

Az NCA Tanács titkára szakmai munkáját az NCA Tanács elnökének iránymutatása szerint végzi.

Havi rendszerességgel jelentést készít a Tanács elnöke részére az elvégzett munkáról, melyet a Tanács elnöke eljuttat a teljesítés igazolásával a kezelőszervezet részére minden hónap utolsó napjáig.

(forrás: http://www.nca.hu/?page=news/details&hir_id=449)