Az NCA Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma pályázatot hirdet a részvételi demokrácia és a demokratikus intézményrendszer feltételeinek támogatására

A pályázat kódja: NCA-ÖNSZ-08-C 

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja legalább megyei szintű civil találkozó, egyeztető fórum megszervezése az alábbi témákban és szereplőkkel:
- az NCA működésének tapasztalatai, értékelése, változtatási javaslatok megtétele-          civil szervezetek részvételi lehetőségei a területfejlesztésben
- civil, önkormányzati és/vagy gazdasági szektor együttműködésének tapasztalatai (modellértékű, eredményesen működő partnerségek bemutatása, állami feladatok átadása, átvállalása stb.)
- civilek és forrásteremtés (az NCA-n kívüli források elérhetőségei)
- civil szervezetek egymásközti viszonyának erősítése (hálózati működések tapasztalatai, a hálózati működés erősítésének lehetőségei)

A támogatásra rendelkezésre álló keret: 28 912 018 Ft 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2009. 01. 22.  

Az alábbi szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat:  
a) Mindazon társadalmi szervezetek és alapítványok, amelyek közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkeznek, és amelyeket a bíróság 2007. január 1. előtt jogerősen nyilvántartásba vett és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják. Pályázhatnak a fenti feltételeknek megfelelő, a pályázat kiírásának évében közhasznúsági bejegyzést jogerősen elnyert szervezetek is.
b.) az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) regisztráltak a pályázati útmutató 4. pontja szerint. 

További információk az internetes pályázáshoz

 A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati kiírás és a pályázati útmutató tartalmazza. 

A részletes pályázati kiírás és útmutató megtekintése  

További információk:
A pályázati kiírás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető honlapunkról, valamint a www.nca.hu honlapról, illetve az ESZA Kht. kérés esetén postai úton is eljuttatja az érdeklődő civil szervezetek számára. A pályázati kiírás emellett személyesen is átvehető 9.00 és 16.00 óra között az ESZA Kht. (1134 Budapest, Váci út 45. C épület II. emelet) székhelyén.
A pályázattal kapcsolatban további információkat a megyei civil szolgáltató központokban, illetve az ingyenesen, hétfőtől csütörtökig 9.00-15.00 óra között, pénteken 9.00-14.00 óra között hívható 80/204-453 telefonszámon, valamint az info@nca.hu e-mail címen is kaphatnak.