Sokak által nem remélt, mások által már nagyon vár és megint mások által a soha le nem nyugvó reménnyel indult az utolsó nap.

És persze azonnal némi balesettel, ugyanis a lengőhinta mindössze nyolc percig bírta a terhelést, majd leszakadt az egyik horog. Úgyhogy Palkó és Lacus azonnal nekifogott a javításnak. Varga Zoli és András tüzet rakott – pedig Zsuzsának már két napja jelezték, hogy ne tüzeljen – Zsuzsika, Gizus és Ilde előkészítették a zöldségeket és a húst a konyhában, majd a játszótéren kibontották – Nándi hathatós támogatásával – a tegnap beáztatni elfelejtett paszulyt.

hintasok
A játszótér utolsó simításaira is sor került, közben pedig a bogrács is alakult és legtöbben – Macsut kivéve – még a délelőtti Istentiszteletre is eljutottak. Ebéd után már tényleg csak a szalagfestés, zászlókészítés maradt hátra, majd a délutáni Istentisztelet alkalmával előbb Balázs Zoli, tiszteletes úr köszönte meg nekünk az építkezést, bevallva, hogy nem hitte, hogy lesz ebből valami. Majd újabb elfogadottságot jelző gondolatként hozzátette: és mégis lett, pedig katolikusok és még egy unitárius is dolgozott a játszótéren – Lacus ennek megfelelően be is vallotta, hogy azért vagdosta szét a mászkáló oszlopait, hogy hátha meggyengül ezzel és Palkóról is kiderült, hogy beépített ember, ugyanis nagyon gyenge horgokat hozott magával. Zsuzsa szerepe még nem tisztázott pontosan.

Macsu bemutatta a játszótérépítő brigádot, majd Seres Dénes, Szilágy megyei parlamenti képviselő köszönte meg a játszóteret és azonnal megkaptuk a felszólítást, hogy építsünk még, mert szívesen fogadják. Egyelőre nem jelezte senki, hogy hétfőn újabb projekt indulna… De jó volt látni, hogy képviselők, szenátorok, megyei önkormányzati tisztségviselők, alprefektusok cipelik a Titanicot.

Némi bogrács, pálinka, kávé elfogyasztása után elindultunk hazafele, Palkó, Ildikó és a Titanic Vásárhelyre, Lacus és Hanka debreceni megállóval Pestre. Nándi – igazi gentleman módjára – elvitte Zsuzsikát, Zsuzsát és Macsut Kolozsvárra. Útközben még egy versenyre sor került: Zsuzsika és Zsuzsa rögtön az indulás után hányásversenybe kezdett, amit Zsuzsika fölényesen, 2-0-ra nyert, bár az utolsó métereken Zsuzsa feladta és taxira váltott.