2008. szeptember 15. és 21. között roma fiatalokkal dolgozó ifjúsági munkásoknak tart képzést Budapesten a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat. A Fiatalok Lendületben Program magyar nemzeti irodájának és a SALTO Cultural Diversity központjának szervezésében tart képzést Budapesten a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálata 2008. szeptember 15. és 21. között roma fiatalokkal dolgozó ifjúsági munkásoknak.

A program célja, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a roma fiatalok ifjúsági projektekbe való bevonásának lehetőségeivel. A képzés különleges hangsúlyt fektet a Fiatalok Lendületben Program bemutatására, illetve az ifjúsági munka nem-formális módszertanára. A képzés munkanyelve az angol lesz.

A szervezők olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik tapasztalattal rendelkeznek a roma közösségekkel folyatott munka terén, vagy érdeklődnek a roma fiatalok ifjúsági projektekbe való bevonása iránt, akik aktív részvételt vállalnak a képzés teljes időtartama alatt, akik érdeklődnek a Nemzeti Irodák és a roma fiatalokkal dolgozó szervezetek együttműködésének lehetőségei és gyakorlata iránt, valamint társalgási szinten beszélnek angolul. A magyar résztvevők szállás- és étkezési költségeit a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat fedezi a képzés teljes időtartama alatt; a helyszínre jutás utazási költségei a résztvevőt terhelik.

Pályázati határidő: 2008. július 30. 

Bővebb információ: Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálata; 1525 Budapest, Pf.: 20. – Milutinovits László
E-mail:
milutinovits.laszlo@mobilitas.hu
Web: www.mobilitas.hu/flp/hirek/1048
Tel.: (06 1) 374-9064
Fax: (06 1) 374-9070