Pályázatot hirdetett az “Idősek az idősekért és a fiatalokért” programok támogatására az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (Pályázatfigyelő) Az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. pályázatot hirdetett a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából, EZÜSTPROG-08 kódszámmal, az idősekért és a fiatalokért programok támogatására. A pályázaton nyugdíjasok önálló jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetei és nyugdíjas tagozattal rendelkező önálló jogi személyiségű civil szervezetek vehetnek részt.
A pályázat célja a helyi és szakmai közösségek erősítése, a generációk közötti kölcsönös megértés és megbecsülés elősegítése, valamint az aktív időskor gyakorlatának élményszerű megélése.
Az “Idősek az idősekért és a fiatalokért” nevű pályázati alap olyan szakmai programok támogatására jött létre, amelyeket az idősebbek saját generációjuk tagjai vagy a helyi közösség gyermekei, fiataljai érdekében valósítanak meg. A programok a helyi szükségletekhez és adottságokhoz alkalmazkodva szociális, oktatási, kulturális, környezetvédelmi és településvédelmi, hagyományőrző, valamint szabadidős területeken valósulhatnak meg. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 28,8 millió forint. A pályázaton legalább 200 ezer forint, illetve legfeljebb 400 ezer forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
A pályázatok beküldési határideje: 2008. július 10. 

Bővebb információ:ESZA Kht. Hazai Programigazgatósága; 1590 Budapest, Postafiók 102.
E:
hazaitamogatas@esf.hu
T: (06 1) 273-4250