2008. június 13-án átadták a kiemelkedő mobilitási projekteket elismerő Egész életen át tartó tanulás Európa-díjakat Brüsszelben. (Midday Express)

Tizenöt kiemelkedő, az oktatás és képzés területén európai uniós programokon belül megvalósuló mobilitási projektnek adták át az Egész életen át tartó tanulás Európa-díját Brüsszelben 2008. június 13-án. Az arany, ezüst és bronz díjakkal jutalmazott projektek azt mutatják be, hogy a mobilitás miként teremthet új lehetőségeket és hogyan fejlesztheti a résztvevők különféle készségeit. 2008-ban a „minőség a mobilitásban” szlogent helyezték a középpontba a díjak odaítélésénél.

Az alábbi öt kategóriában hirdettek győzteseket: Comenius (közoktatás), Leonardo da Vinci (szakképzés), Erasmus (felsőoktatás), Grundtvig (felnőttképzés), Idegen nyelvek. Az idei évben külön figyelmet szenteltek azoknak a mobilitási akcióknak, amelyek célja a tanári erők képzése.

A díjakat Ján Figel, az Európai Bizottság oktatásért, szakmai képzésért, kultúráért és ifjúságért felelős biztosa és Milan Zver szlovén oktatási és sportminiszter adta át.

Bővebb információ : www.qim.si/eng/, ec.europa.eu/dgs/education_culture/publ/index_en.html