Az európai szakoktatási és szakképzési kreditrendszer támogatására hirdetett pályázatot az Európai Bizottság. (KultúrPont)

Pályázatot hirdetett az egész életen át tartó tanulás program keretében a Bizottság az európai szakoktatási és szakképzési kreditrendszerre (ECVET) vonatkozó kísérleti és fejlesztési projektek támogatására.
A pályázat keretén belül körülbelül 12 olyan projektet támogatnak, amelyeknek céljai közé tartozik működési keretet létrehozása az európai szakoktatási és szakképzési kreditrendszerhez, illetve olyan kísérleti tevékenységek folytatása, amelyek lényege, hogy a különböző célszemélyek (többek között a dolgozó és munkakereső felnőttek, valamint a képesítés nélküli, alapképzéssel rendelkező fiatalok) a rendszert ténylegesen használhassák. A pályázóknak olyan szervezeteknek kell lenniük, amelyeket több mint 3 évvel ezelőtt, törvényesen hoztak létre, székhelyük pedig az Európai Unió 27 tagországának valamelyikében, illetve Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában, vagy pedig Törökországban van.
A pályázati felhívás keretében támogatott projektek társfinanszírozására szánt teljes összeg 3 millió euró. Az Európai Bizottság által nyújtott pénzügyi támogatás nem haladhatja meg az összes elszámolható költség 75%-át. A támogatások összegének 200 000 és 300 000 euró között kell lennie. A tevékenységeknek legkésőbb 2009. március végéig kell elkezdődniük. A projektek időtartama legalább 24 és legfeljebb 36 hónap.

Beküldési határidő: 2008. augusztus 13.

Bővebb információ: eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2008/index_en.htm