Az egész életen át tartó tanulást segítő stratégiák támogatására hirdetett pályázatot az EU.
(KultúrPont)

A pályázat céljai közé tartozik a határokon átívelő együttműködések támogatása az egész életen át tartó tanulásra irányuló, egységes és átfogó nemzeti stratégiák fejlesztése és végrehajtása terén; a nemzeti stratégiák sikeres megvalósítását befolyásoló legfőbb kritikai tényezők feltárásának elősegítése; a tapasztalatcsere és a helyes gyakorlatok kicserélése; valamint az egész életen át tartó tanulásra irányuló stratégiák fejlesztésével és végrehajtásával kapcsolatos innovációk együttes kipróbálása, ellenőrzése és átadása. Pályázatot a legalább 3 különböző ország szervezetéből álló konzorciumok nyújthatnak be. A pályázó szervezetek székhelye az Európai Unió 27 tagországának valamelyikében, illetve Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában, vagy pedig Törökországban lehet.
A projektek társfinanszírozására előirányzott teljes költségvetés 1,5 millió euró; ez projektenként maximum 200 ezer euró lehet. A pénzügyi támogatás nem haladhatja meg a teljes támogatható költség 75%-át.
A tevékenységeket 2009. január 1. és 2009. március 31. között kell megkezdeni. A projektek maximális futamideje 12 hónap.

Beküldési határidő: 2008. augusztus 13.

Bővebb információ: eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2008/index_en.htm