FELNŐVE
Fejlesztési forrásprogram ifjúságneveléssel foglalkozó civil szervezeteknek, mozgalmaknak

Az Ifjúsági Koordinációs és Szolgáltató Egyesület pályázatot hirdet ifjúságneveléssel foglalkozó civil szervezeteknek, mozgalmaknak, fejlesztési folyamatok támogatására.


A szolgáltatás létrejöttének az a tapasztalat szolgál alapul, hogy a több helyről résztvevőknek szóló tematikus tréningek bár emberileg, és tapasztalatcserék tekintetében nagy hasznot hozhatnak, de az egyes szervezetek, mozgalmak valós fejlődése egyéni, szervezetre szabott keretben megy leginkább hatékonyan végbe.

Ez a program az ifjúságneveléssel foglalkozó civil szervezetek, mozgalmak valós fejlesztési terveit segítheti elő. A program formája az adott szervezettől függően lehet tréning, coaching, tanácsadás, facilitálás, közös fejlesztő folyamat (projekt, alaptevékenység, szervezet), vagy akár mediáció is.

Kinek szól ez a felhívás?
Olyan ifjúságneveléssel foglalkozó civil szervezeteket, mozgalmakat várunk a programban való részvételre, akik készek szembenézni magukkal, és készek tenni azért, hogy projektjük, alaptevékenységük, szervezetük jobban működjön.
Hogyan lehet jelentkezni?
A programra való jelentkezés módja lehet
- egy konkrét fejlesztési terv, amihez a pályázó emberi erőforrásbéli segítséget kér, vagy
- egy probléma, hiány megjelölése, amit feltételezhetően a fenti munkaformákkal orvosolni, fejleszteni lehet.

Példák a teljesség igénye nélkül: az értékelési rendszer kidolgozása a szervezetben, munkahatékonyság-időgazdálkodás fejlesztése, csapatépítés, új ifjúsági módszertan kidolgozása, pénzügyi menedzsment fejlesztése, konfliktuskezelés szervezeten belül, vezetőképzés speciális témáinak megtartása, projekttervezési folyamat facilitálása, motivációs rendszer fejlesztése .

Mindezt a Pályázati adatlapon kell kifejteni.
Amennyiben az IKSZE belső és külső munkatársai nem jártasak az adott témában szakmailag vagy tematikailag, akkor vállaljuk az adott téma szakembereinek munkába való bevonását annak minden vonzatával.

Előnyben részesülnek azok a pályázati programok, amelyek:
- célja a szervezeten, mozgalmon belüli emberek képessé tétele valamilyen készségre, vagy tudás átadása, melyet majd saját szervezetükre adaptálva tovább tudnak adni,
- bármi más módon fenntartható eredményt hoznak létre a szervezeten, mozgalmon belül.

A pályázati programnak minden esetben 2008. márciusa és júniusa közt kell megvalósulnia.
A támogatás mértéke
Az egy pályázó által elnyerhető maximális fejlesztő szolgáltatás piaci értéke: 800 000 forint.
A támogatott szervezetek várható száma: 3-6 szervezet
A pályázatok beérkezési határideje 2008. március 7.
A jelentkezéshez a Pályázati adatlapot kell kitölteni, és eljuttatni e-mailen az ikszi@ikszi.hu címre.
A Pályázati adatlap és a kiírás letölthető a www.ikszi.hu oldalról.
A pályázatok elbírálása
A támogatások odaítéléséről az Ifjúsági Koordinációs és Szolgáltató Egyesület Értékelő Bizottsága dönt. A döntés előkészítése céljából az IKSZE előmonitorozást végezhet. A döntés eredményéről, a szolgáltatási csomag mértékéről és az igénybevétel feltételeiről a pályázók e-mailben kapnak értesítést. A pályázati döntés március közepére várható. Pozitív
döntés esetén a pályázóval az IKSZE szerződést köt.
További információ: Papp András, e-mail: papp.andras@ikszi.hu, internet: http://www.ikszi.hu