Pályázati felhívás az “Emberekről az emberekkel” díjra

Cím: “Emberekről az emberekkel” - Díj a helyi demokráciáért és a példaértékű civil együttműködésért
Kiíró: Celodin Kht.
A pályázat tárgya: Közösségi részvétel, díj
Jelentkezési határidő: 2008. 02. 29.

Kik pályázhatnak?

Olyan önkormányzatok, önkormányzati többcélú társulások, kistérségi szövetségek pályázhatnak a díjra, amelyeknek civil szervezetekkel való kapcsolataik példaértékűek és teljesítik az alábbi feltételeket:

  • Az önkormányzati munkába vagy a térségi fejlesztésbe bevonták a helyi lakosokat, illetve civilszervezeteket, ezáltal hozzájárultak a helyiek részvételéhez a döntéshozatali folyamatokba;
  • Együttműködnek és támogatják a civil szervezeteket és bevonják őket a helyi/térségi fejlesztésbe, mint partnerek.

Kik jelölhetnek pályázót a Díjra?

Civil szervezetek és magánszemélyek

A pályázatra jelölt, a pályázati kiírásnak megfelelő szervezetek a továbbiakban pályázóknak minősülnek.

Mi a pályázati díj?

A legjobb három pályázati projekt oklevél elismerésben részesül, továbbá a nyertes pályázók 2-2 képviselőjének jutalma: 3 napos (2 éjszaka) jutalomüdülés Zalakaros termálfürdőben

A pályáztatás folyamata

A pályázati folyamat kétfordulós. 2008. február 29-ig lehet jelentkezni a pályázati folyamatba a projekt rövid bemutatásával, amelyhez kérdőívet mellékelünk. A jelentkezés alapján neves szakértőkből álló zsűri választja ki a legjobb 15 pályázatot.

A második fordulóba bejutott 15 pályázó szakmai segítséget kap, a cseh partnerszervezet által kiképzett magyar szakértők tanácsadását veheti igénybe a projekt bemutató írásos elkészítéséhez. A második forduló keretében kiválasztásra kerül a legjobb öt projekt, melyek közül az első három jutalomban is részesül. (Eredményhirdetés: 2008. március)

Budapesten megrendezésre kerülő konferencián kerül bemutatásra az 5 kiválasztott projekt. (Konferencia: 2008. április). A legjobb három magyar projekt a csehországi nemzetközi konferencián is lehetőséget kap a bemutatkozásra. (Konferencia: 2008.04.23-24.)

Letölthető dokumentumok

Pályázati szabályok

  1. Önkormányzatok, önkormányzati többcélú társulások, kistérségi szövetségek jelölhetők a díjra az alábbi feltételek teljesítésével:
    • Az önkormányzati munkába vagy a térségi fejlesztésbe bevonták a helyi lakosokat, illetve civilszervezeteket, ezáltal hozzájárultak a helyiek részvételéhez a döntéshozatali folyamatokba;
    • Együttműködnek és támogatják a civil szervezeteket és bevonják őket a helyi/térségi fejlesztésbe, mint partnerek.
  2. A díj a CELODIN Helyi Fejlesztések Közép-Európai Információs Hálózata Közhasznú Társaság (CELODIN Kht.) által kerül meghirdetésre cseh, szlovák, lengyel partnerekkel való együttműködésben.
  3. Pályázni és jelölni csak a kitöltött jelentkezési lappal lehet.
  4. A jelentkezési lap aláírásával a jelentkező fenntartás nélkül elfogadja a pályázati szabályokat és ezzel egyidejűleg a díjra nevező pályázati résztvevővé válik.
  5. A közigazgatási szervet jelölő nevezési lapot aláírhatja akár egy non-profit szervezet vagy egy állampolgár is. A versenybe nevező szervezet minden esetben a jelölő által megnevezett szervezet. Az első három helyezett képviselői (pályázónként két személy) a pályázati díj átadását követően 3 napot tölthetnek Zalakaroson (termálfürdő).
  6. Az a pályázati projekt, amelyet jelöltek a díjra, de nem részesült jutalomban újra indulhat a díjért a következő évben. A támogatásban részesült projekteket viszont nem lehet újra jelölni.
  7. A pályázati díjért folyó versenybe 2006-ban és 2007-ben megvalósított projektekkel lehet nevezni. Egy szervezet több olyan projekttel is indulhat a díjért, amely a nevezési határidőig lezárult, vagy lezárult, önállóan is értékelhető projekt szakasszal rendelkezik.
  8. A jelentkezési lapok beküldési határideje 2007. február 29. péntek, 16 óra. A postázás dátuma vagy az elküldött e-mailre kapott elektronikus visszaigazolás a meghatározó.
  9. A szakértő zsűri az értékelési kritériumok alapján hoz döntést a nyertes pályázókról. A döntéssel és a díjazással kapcsolatban fellebbezésre nincs lehetőség.
  10. A második fordulóba bejutott pályázóktól elvárjuk, hogy lehetőséget teremtsenek a zsűri és a szervezők helyszíni látogatására.
  11. A díjra jelentkezők elfogadják, hogy felkérés esetén bemutatják projektjüket a magyarországi konferencián illetve a Cseh Köztársaságban megrendezésre kerülő 4. nemzetközi konferencián 2008 tavaszán. A pályázók vállalják, hogy projektjük írásos formában megjelenik bemutató kiadványunkban.
  12. A résztvevők számára megengedett, hogy saját honlapjukon megjelenítsék a díj logóját.