Ifjúságpolitikai együttműködési projektek támogatására hirdet pályázatot Fiatalok a világért címmel a Fiatalok Lendületben Program keretében az Európai Bizottság. (KultúrPont)

Az Európai Bizottság pályázatot írt ki a Fiatalok Lendületben Program részeként EACEA/31/07 számmal, hogy támogassa az Európai Unióval nem szomszédos országok bevonásával létrejövő ifjúságpolitikai együttműködési projekteket. A Fiatalok a világért című pályázat célja, hogy elősegítse az ifjúságpolitikai és a nem formális oktatás tapasztalatainak és a bevált gyakorlatainak cseréjét, partnerségeket és tartós hálózatokat építsen ki, valamint előmozdítsa az ifjúságpolitika és az önkéntes munka fejlesztését.

A pályázatra többek között a következő kategóriákban lehet jelentkezni:
- a rasszizmus és idegengyűlölet elleni küzdelem,
- etnikai és vallási csoportok közti párbeszéd,
- a nők aktív társadalmi részvétele,
- a civil társadalom megszilárdítása.

A projektek a témák kulturális jellegű értelmezésére is épülhetnek. A pályázatra a Fiatalok Lendületben Programban részt vevő országok non-profit szervezetei, nem kormányzati szervei, illetve helyi és regionális szintű közjogi személyei jelentkezhetnek. A projektek megvalósításában négy különböző országból származó partnernek kell részt vennie, melyek közül legalább kettő partnerország, és legalább kettő program-ország. Legalább egy országnak az Európai Unió tagállamának kell lennie. A pályázat összköltségvetése 2,5 millió euró, melyből projektenként legfeljebb 100 ezer euró, illetve a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 80%-a igényelhető. A 6-12 hónapig tartó projekteknek 2008. november 1. és december 31. között meg kell kezdődniük.

Beadási határidő: 2008. április 15.

A kiírással kapcsolatos információk:

http://eacea.ec.europa.eu/youth/calls2008/action32/index_en.htm

Forrás: Kultúrpont