2008. január 18-20. között a Hotel Római adott otthont a Fővárosi Diákakadémia 2008. tavaszi 120 órás képzéssorozata első állomásának.

Szavazz rám!

A Fővárosi Diákönkormányzati Akadémia célja, hogy a hallgatók megszerezzék mindazokat az ismereteket, készségeket és attitűdöt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy diákként eligazodjanak, aktív és hatékony szereplők legyenek az iskolai és az iskolaközi közéletben.

Az Akadémia elvégzése után a hallgatók az elsajátított ismeretekre és a gyakorolt készségekre támaszkodva képesek korrekt helyzetelemzést kidolgozni és eredményesen eljárni, tudásukat társaiknak továbbtanítani.

A fenti célok megvalósítása érdekében a rendszeres képzés mellett a Fővárosi Diákönkormányzati Akadémia hallgatói aktívan közreműködnek a FÖDISZ programjainak megvalósításában, érdekképviseleti és közéleti tevékenységében.

A képzés ütemezése

Egy első találkozó során a résztvevők technikai információt kapnak a képzés szerkezetéről, az elvárásokról, illetve lehetőség van a résztvevők játékos megismerésére.

Ezt követi négy alkalommal egy-egy háromnapos bentlakásos tréning-alkalom, illetve a közöttük lévő időszakban a saját DÖK-ben, FŐDISZ-ben végzett tevékenység, annak dokumentálása, értékelése.

Együttműködő partnerek:

  • Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet
  • Fővárosi Diákönkormányzatok Szövetsége (www.fodisz.hu)
  • Közéletre Nevelésért Alapítvány (www.kozeletre.hu)
  • Diákközéletért Alapítvány (